Да си поговорим за българска мода

Какво разбираме по българска мода?

Има много ама наистина много световни дизайнери, които ни запълват ежедневието. Но когато се обърнем с лице към нашите родни таланти, забелязваме, че има рокли, които си заслужават да бъдат наградени с поглед. И не само поглед, на някои може даже сърце да им дадеш.

Много често нашите български модни дизайнери започват с модни колекции на булченски рокли и после преминават и на бални и на по ежедневно облекло. Има много дизайнери, които копират световните тенденции, но не са малко и тези, които измислят собствени колекции. Като част от София Fashion Week успяхме да се насладим на много прекрасни събития свързани с модата, както и да си извадим някои равносметки за българската игла и конец.

София Fashion week Стоян Радичев модел

Кои са големите имена?

Ако се вгледаме внимателно ще намерим имена, които така или иначе вече сме ги чували. На техните модни подиуми обикновено се въртят модели от хай лайфа, както и всички проспериращи звезди. Романтика Фешън примерно на София Борисова е вече повече от 20 години на пазара. Едва ли има булка, която да е обикаляла модните бутици и да не е попадала на тежките бели тюлове на София Борисова.

София Борисова модел

Друго име, което последнтие няколко години грабва вниманието на обществеността е Стоян Радичев. Неговите колекции от булченски рокли са не само ясно открояващи се от всички останали, ами и оставящи следа в паметта на родни и чужди гости. При него интересното е, че талантът му не се проявява само в бели, дълги рокли. Можете да видите неговото творчество и сред абитурентските рокли. Стилът му разчита на много тюл и воали, вплетени с изтънченост и грация. Не са малко дизайнерите, които могат да съчетаят двете неща така изящно, както го прави той.

Стоян Радичев модел

Повече информация за София Fashion Week можете да видите тук.

 

Comments are closed.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑