Късите панталонки – трендът, който ни изненада ! #FashionShow #SpringSummer2018

В седмицата на модата в Париж имаше един тренд, който събра погледите с неочакваното си появяване на подиумите. Късите панталонки за пролет, лято 2018 ще са точно това, което ще предизвиква погледи и възхищение. Тази пролет ще ги разделим на две категории – такива изработени от коприна или кожа и във формата на клин. Saint Laurent и Chloe се осмелиха от късите, широки рокли да скочат на новият тренд. Късите панталони с висока талия, комбинирани с топ в металически цвят, ще ни завладяват от пръв поглед. Paco Rabanne набляга на футуристичните краища, а  Off-White на блейзърите с дълбоко в-образно деколте.

Isabel Marant показа моят фаворит от тази година, къси бежови и бледо розови панталонки с висока талия и подгънат край.

Достатъчно неформални и в същото време достатъчно формални. Моето лично усещане е че този модел ще завладее пазарите на имитации и ще станем свидетели на доста грозни версии. Но нека да не избързваме и да не се насладим на оригиналната мода за 2018 година преди тя да бъде опорочена.

къси панталонки мода 2018 розов модел

Другият техен модел, който също спечели много симпатии отново е доста къс и доста атрактивен. Какво и сами ще забележите, капсите не са си отишли. Те са тук от 3 години и заканват да останат по улиците и по хората поне още толкова. Макар и да знам, че този стил си има огромен брой почитатели, аз оставам по-скоро резервирана към ефекта, който носи. Но при всяко положение, комбинацията на къси черни панталони с капси и боти до глезена с капси би изглеждала зашеметяващо.

Paco Rabanne заложи на тясната кожа стил жената котка.

Късите кожени панталони в тъмно син цвят за съжаление нямат опции да се комбинират с много неща освен с риза или с друга кожа. Какво всички сме забелязали, понятие, като „прекалено много кожа“ не съществува.

pacco rabanne къси кожени панталони 2018

Valentino тази година играе на доста по-сигурно и имплементира жълти, широки, къси панталони, изработени от памук. Наличието им на джобове и достатъчна ширина в крачолите ги прави по-скоро неофициално облекло, отколкото официално. Подходящи са за довършване на костюм с пайети или някакви други блестящи елементи. При всяко положение, късите панталони от колекцията на Valentino  няма да останат незабелязани.

къси панталонки Valentino 2018

Chloé показаха тяхната визия за къси панталонки според мен доста неубедително. Да, те присъстваха на подиума, но някак бяха скрити и засенчени от цялостния аутфит на моделите. Панталонките може и да са били с висока талия, но това което се забелязваше от тях бяха нелогично завършващите им като дължина крачоли и бледият им цвят. Аз с радост бих ги пропуснала. Но пък нека да изчакаме, може нещо от имитацията на дрехи да постигне по-добър ефект с този модел, отколкото световният бранд успя.

Късите панталони макар и в каталозите за пролет и лято могат да се облекат и зимата. Естествено с един фигурален чорапогащник, който да връща акцента към тях и с голяма усмивка и представа за топлина. Макар и да не са най-дебелата категория дрехи, те носят друг чар – този на изкушението и нарушаването на правилата. Комбинацията им с риза с дълъг ръкав и дори със сако не е невъзможна. Не забравяйте да прибавите и някой друг колан, който да се връзва с обувките ви, ако нямат шнурче. А ако имат шнур, който да подчертава талията, извадете го на показ, не го крийте. За по-смелите, аз доста често го правя, даже можете да го развържете и да пуснете двата му края на висят свободно и да се мятат, докато ходите.

 

 

Leave a comment

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑